2009. november 13., péntek

a korcsolyapályáról


na aztán megnyílt hosszas huzavona után veszprémben a korcsolyapálya, ami a tavalyi ígéretek ellenére ugyanakkora maradt, mint az volt egy esztendővel ezelőtt, bár az igaz, hogy fejlődés ennek ellenére tapasztalható, mert egy zárt melegedő is tartozik hozzá (ami tavaly nyílt volt), szóval megnyílt, igaz, hogy olyan drága, hogy alig használják az emberek, többek között én is ( 800ft/2 és fél óra )szóval én drágállom, mert amikor lemegyünk a lányommal ketten az alkalmakként 1600 ft, és ez rohadt drága, mert egy hónapban ez kétnaponkénti mozgást számolva 25000 froncsi, szóval drága, mint az állat, és akkor arról nem beszéltem még, hogy a működtetők annyit nem tesznek meg, hogy bárkire rászóljanak, akik zavarják a normális menetet, hogy egy példát hozzak, már azon gondolkodtam, hogy milyen plusz szórakoztató eszközt vigyek le magammal a pályára, focilabdát, curlinget, kisbaltát, golfütőt, mert, ha mások megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy hokilabdát rúgdosnak egymásnak, úgy hogy mindenki mást zavarnak a nyugodt korizásban (gyerekeket, felnőtteket egyaránt)és óriási jégdarabokat rúgnak ki a korijukkal a jégből, hogy egyáltalán eltalálják a korongot, akkor valami vicceset én is kitalálhatok, hátha rám sem fognak morogni az üzemeltetők, bár az is igaz, hogy ilyen árak, és ráadásul tavalyihoz képest lecsökkentett idő mellett nem biztos, hogy annyit fogok korizni, mint amennyit szeretnék, bár ezen a Balaton segíthetne, mert akkor a természet lehetővé tenné, hogy valóban tudjak téli sportot űzni, mozogni úgy, ahogy a kedvem tartja, mindenféle idegeskedés nélkül......

2 megjegyzés:

nik írta...

egy óra spinning 850 pénz, és az edzőterem sem olcsóbb,és minden csak drágul, csak a fizetés kevesebb, persze ez nem vigasz én tudom, de azért mégiscsak jó, hogy van az a koripálya, mert így legalább te is meg a veronika is megtanultatok korizni :-))

Balázs írta...

Szia Gégé,
A tavalyi évben tett ígéretünk az volt, hogy idén is megpróbáljuk, megnyitni a koripályát és véghez szeretnénk vinni különböző fejlesztéseket is. Többek közt a fűtött melegedőt és a pálya felületének növelését. A nyitás sikerült, bár magában már ez sem volt egyszerű, a "sok támogatás és biztatás miatt" amit hivatalosan és nem hivatalosan kaptunk, amiatt, hogy létrehozunk egy a megyében egyedülálló és sokak szórakozását szolgáló dolgot, úgy hogy minden lehetséges előírásnak megfelelünk, de gondolom erről hallottál!? A fejlesztési céljainkból valóban nem minden valósult meg, ennek vannak finanszírozási és egyéb okai. Az említett alapterületet például, a "város" szerint ideiglenes létesítményekre is vonatkozó beépítési vonalak kötelező betartása miatt nem tudtuk növelni, bár ez be volt tervezve.(gyakorlatilag semmi másba nem tudtak kapaszkodni és mondhatni lesben álltak ezeknek, az ideiglenes épülő sátornál teljesen lényegtelen, szabályoknak a betartása miatt. Mindezt a "kedvességet" egy rettentő rossz indulatú közös képviselő és egy a saját választási propagandájára felhasználó városi képviselő által feltüzelt, 10-15 befolyásolható lakó (a 160-ból) alaptalan bejelentései miatt kaptuk!)
A jegy árakkal kapcsolatosan, sajnos a tavaly árakat meglehetősen lazán, mint utólag kiderült, a fenntartási költségekhez képest alacsonyan állapítottuk meg, persze ezen szezon közben nem akartunk már változtatni. Nem beszélve az áfa, energia és minden más költség drágulásáról, de ezzel te is tökéletesen tisztában vagy szerintem!? Na, ezek miatt döntöttünk idén, a 200Ft-s emelés mellett. Nem a nyereségvágy, hanem a rentábilisség megteremtése végett. (De ha ezekkel együtt még azt is végig gondolod, hogy milyen más szórakozási, kikapcsolódási, sportolási lehetőséged van ma 800Ft-ért, 2,5 órára, (mozi, fitnesz, edzőterem, stb.) szerintem nem álunk rossz helyen és a "kurva drága" jelzőt semmiképpen nem érdemeljük ki!? A 2,5 órás turnusok, biztonsági célból vannak meghatározva, mert a köztük lévő 1óra alatt, ami tavaly csak 1/2 volt, biztosan végzünk a jég karbantartásával. De ahogy ez a gyakorlaban is zajlik, mert a kollégák fel vannak rá hatalmazva, ha előbb végeznek, a turnus is előbb indul. Persze arra is kötelezve vannak, hogy a másokat zavaró, nem biztonságos tevékenységeket ne engedjék, (ilyen pl.:jégkorong a közönség kori alatt, erre vannak külön időpontok) ennek utánna nézek, hogy tényleg így van-e, köszi az infót!
Végül, remélem találkozunk még a pályán veletek is és nem ment el a kedvetek a korizástól, mert mi a tavalyi évhez képest, az ideiben azt tapasztaljuk, hogy egyre több a látogatónk! Ennek örülünk, hiszen nektek és nekik fagyasztottuk le a vizet!
Jeges üdvözlettel, "az üzemeltető"
Németh Balázs